Stad & Esch Randweg

De fysieke basis

Voor het pand waarin De Basis gevestigd gaat worden, hebben we ons laten inspireren door het voormalig VMBO-college van Stad & Esch aan de Randweg. Een karakteristiek pand op een mooie, goed bereikbare locatie met uitstekende gebruiksmogelijkheden.

Dit zijn voor ons de uitgangspunten voor het toekomstige pand van De Basis:

Diversiteit

De grote diversiteit aan activiteiten waar De Basis onderdak aan wil bieden vraagt ook om een grote diversiteit aan ruimtes. Een greep uit de ruimtes waarover wij willen kunnen beschikken:

 • Ontvangst en ontmoetingsruimte
  Een ruimte waar informatie- en inspiratiebijeenkomsten gehouden kunnen worden, waar spontane en geplande ontmoetingen kunnen plaatsvinden.
 • Horeca
  Mensen die aan het werk of op bezoek zijn in De Basis willen wij lekkere en verantwoorde consumpties kunnen aanbieden.
 • Kantoorruimte
  Bestaande uit zelfstandige units, kantoortuin, flexplekken en vergaderruimten.
 • Expositie, verkoop en informatieruimte
  Ruimte waar aangesloten ondernemers, organisaties en instellingen hun werk en activiteiten kunnen tentoonstellen, daar informatie over kunnen verstrekken en kunnen verkopen.
 • Wonen
  Enkele wooneenheden voor mensen die actief betrokken zijn bij De Basis.
 • Stilteruimte
  Ruimte voor meditatie en bezinning.
 • Werkruimten
  Uiteenlopend van ateliers, ruimten voor coaching en training tot (technische) werkplaatsen.
 • Sport en bewegingsruimten
  Ruimten voor sport, dans en andere bewegingsactiviteiten.
 • Buitenruimte
  Een plek voor een biologische moestuin en permacultuur.

Ligging

Het is wenselijk dat De Basis zowel met de fiets als met openbaar vervoer zeer goed bereikbaar is. Voor bezoekers met de auto willen wij over voldoende eigen parkeerruimte beschikken.

Duurzaam

Het streven is om het pand van De Basis energieneutraal te maken. Onderhoud en aanpassingen aan het pand zullen waar mogelijk door lokale ondernemers met duurzame materialen worden uitgevoerd.

Realisatie

Diverse opties worden bekeken en besproken. Streven is om nog in 2015 een pand ter beschikking te kunnen krijgen zodat begin 2016 activiteiten vanuit De Basis opgestart kunnen worden. Zoals eerder genoemd hebben wij ons door het voormalig VMBO-college van Stad & Esch aan de Randweg laten inspireren. Voor ons nog steeds een prachtige locatie maar zeker niet de enige optie.